2024-02-22 07:38Pressmeddelande

Uppgraderad färdplan för bygg- och anläggningssektorn

Färdplanen

Uppgraderad färdplan för bygg- och anläggningssektorn

Retursystem Byggpall har skrivit under den uppgraderade färdplanen som bygg- och anläggningssektorn presenterade igår. Den innehåller t ex uppmaningar till regeringen och åtaganden till branschen för att öka tempot i Sveriges klimatomställning.

För Retursystem Byggpall är det en självklarhet att stå bakom byggbranschens arbete med att minimera klimatbelastningen.

Färdplan för fossilfri konkurrenskraft inom bygg- och anläggningssektorn togs fram 2018. Byggföretagen samordnar färdplansarbetet tillsammans med Byggherrarna, Byggmaterialindustrierna, Fastighetsägarna, Innovationsföretagen, Installatörsföretagen, Sveriges Allmännytta och Trafikverket.


Om Retursystem Byggpall

Retursystem Byggpall är byggbranschens system för pallhantering. Systemet är kostnadseffektivt, enkelt och miljövänligt. Byggpallen har tagits fram gemensamt av materialproducenterna, byggvaruhandeln och byggföretagen. Med ett branschgemensamt retursystem för lastpallar är det lätt för varje företag att följa upp sina pallkostnader och skapa tydliga rutiner för sin pallhantering. Systemet har varit igång sedan 2006 och expanderar kraftigt. Över 1,4 miljoner byggpallar levereras årligen till leverantörer och materialproducenter.


Kontaktpersoner

 Tobias Falk
Utveckling/Implementering av Retursystem Byggpall
Tobias Falk
Niclas Carlsson
Utveckling/Implementering av Retursystem Byggpall
Niclas Carlsson